مقالات آموزشی

لزوم آموزش آپاراتی‌ها همزمان با رشد قیمت تایر

لزوم آموزش آپاراتی‌ها همزمان با رشد قیمت تایر

لزوم آموزش آپاراتی‌ها همزمان با رشد قیمت تایر

 

افزایش شکستگی طوقه تایر بر اثر رینگ کردن اشتباه!

علی رغم رشد قیمت تایر،بی‌دقتی برخی آپاراتی‌ها و نصب غیرحرفه‌ای تایر روی رینگ‌، به‌ تازگی باعث بالا رفتن حجم خسارت‌های ناشی‌ از شکستگی بید یا طوقه تایر در دیواره شده، اتفاقی که در حال افزایش است .ارائه اطلاعات نادرست از سوی آپاراتی‌ها نیز باعث سردرگمی خریداران تایر شده است.

به گزارش «آرنس تایر»، بی‌دقتی برخی آپاراتی‌ها و نصب غیرحرفه‌ای تایر روی رینگ‌، به‌ تازگی باعث بالا رفتن حجم خسارت‌های ناشی‌ از شکستگی بید یا طوقه تایر در دیواره شده، اتفاقی که در حال افزایش است و ارائه اطلاعات نادرست از سوی آپاراتی‌ها باعث سردرگمی خریداران تایر شده است.

از سوی‌ دیگر با توجه به افزایش بی‌ سابقه قیمت انواع تایرهای وارداتی و تولید داخل،‌ برخی آپاراتی‌ها به عمد یا غیر عمد از برعهده گرفتن ایرادات طفره می‌روند و مشکل را به گردن تایرسازان می‌اندازند و به‌ نوعی مشتری را نسبت به برندهای مختلف تایر بی اعتماد می‌کنند.

چنین برخوردی سه راه بیشتر پیش‌ِ روی مصرف‌کننده نمی‌گذارد. در حالت اول اگر تایر وارداتی و از مبادی رسمی به کشور نیامده باشد، هیچ‌ کس پاسخگوی مشکل نیست.

در حالت دوم؛ اگر تایر وارداتی به صورت رسمی و توسط نماینده آن شرکت در ایران عرضه شده باشد. از آنجا که مشکل به وجود آمده به‌ دلیل ایراد در تولید نبوده است، بنابراین شرکت زیر بار پرداخت خسارت نمی‌رود.

اما درخصوص تایرهای تولید داخل با توجه به الزام وزارت صمت برای رسیدگی و پرداخت خسارت تایرهای خسارتی کارخانه‌ها در صورت بروز مشکل از طرف تولید کننده مکلف به پرداخت خسارت هستند. اگر این خطا از سوی آپاراتی و ناشی‌ از استفاده اشتباه از تایر باشد،‌ مشتری می‌ماند و آپاراتی خاطی که تایر را به اشتباه رینگ کرده است.

بیشتر بخوانید…

 

با این شرایط آنچه منطقی و ضروری به نظر می‌رسد؛ الزام به آموزش فعالان صنف تایر به‌ ویژه آپارتی‌هاست تا پیش از دریافت مجوز فعالیت خود آموزش‌های لازم را ببینند و مشتری برای آنها در جایگاه آزمون و خطا نباشد و با توجه به رشد قیمت تایر در بازار مشتری ضرری متحمل نشود.

البته مهم‌ ترین محل برای آموزش آپاراتی‌ها، ‌کارخانه‌های تایرسازی هستند،که باید با استفاده از کارشناسان خبره نسبت به آموزش‌های دوره‌ای عوامل آپاراتی اقدام کنند. البته این آموزش ها باید به صورت مستمر و سالانه تکرار شوند و علت آن‌ هم افزایش تیراژ تایرهای جدیدی است که از فاق و دیواره کوتاه‌تری برخوردارند. به‌ ویژه در برندهای خارجی که هم امکان اشتباه در رینگ کردنشان بیشتر است هم اینکه با بالا رفتن قیمت‌ها خسارت سنگین‌تری به مالک خودرو وارد می‌شود.

راهکار دیگر بیمه مسئولیت برای خدمات‌ دهندگان است تا در صورت بروز مشکل،‌ بیمه خسارت را تامین کند. اقدامی که در حال‌ حاضر تایرسازان داخلی دست به انجام آن زده‌اند و کالای تولیدی را تحت پوشش بیمه‌ای قرار داده‌اند.

اهمیت اطلاع رسانی توسط وارد کنندگان و تایر سازانک

اطلاع‌ رسانی درست درباره نحوه نصب و نگهداری تایر نیز راهکار دیگری است که واردکنندگان رسمی و تایرسازان می‌توانند به‌ منظور بالا بردن سطح دانش خریداران به‌ ویژه آپاراتی‌ها انجام دهند. مشکل دیگر برخی رسانه‌های داخلی و خارجی هستند که با انتشار اخبار نادرست موجب سردرگمی افکار عمومی می‌شوند بنابراین بهتر است قبل از انتشار هرگونه اخبار ضمن تماس با دفاتر خدمات پس از فروش کارخانجات یا نمایندگان تایرسازی‌ها از صحت موضوع مطلع شوند و پس از آن نسبت‌ به انتشار اخبار و گزارش اقدام کنند. چرا که تعداد قلیلی از افراد متاسفانه پس از اینکه موفق به دریافت خسارت نمی‌شوند، مشکل را از تایر و تولید کننده می‌دانند که این مساله کاملا غیرحرفه‌ای و نادرست است .

مشتریان می‌توانند با حضور در بازرسی صنف تایر مشکل را پیگیری کنند زیرا فرد خاطی مستلزم پرداخت جریمه خواهد شد و حتی طبق قوانین جواز کسب این افراد نیز باطل می‌شود .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *