اخبار

کاتالیست‌ تایر هم اختراع شد!

کاتالیست‌ تایر هم اختراع شد!

بسیاری ‌از افراد وقتی خبر حجم بالای آلایندگی تایرها را نسبت ‌به آنچه که از اگزوز خارج می‌شود، می‌شنوند؛ شوکه می‌شوند؛ حال راهکار کنترل ذرات منتشرشده از تایر در حال ‌حرکت پیدا شد. کاتالیست‌ ، سیستمی که گرد و غبار ناشی‌ از تایر را جمع ‌آوری می‌کند، موفق به کسب جایزه نوآوری جیمز دایسون شده است.

به گزارش «آرنس تایر»،بسیاری‌ از افراد وقتی خبر حجم بالای آلایندگی تایرها را نسبت‌ به آنچه که از اگزوز خارج می‌شود، می‌شنوند؛ شوکه می‌شوند؛ حال راهکار کنترل ذرات منتشر شده از تایر در حال‌ حرکت پیدا شد. سیستمی که گرد و غبار ناشی ‌از تایر را جمع ‌آوری می‌کند، موفق به کسب جایزه نوآوری جیمز دایسون شده است.

در واقع سایش لاستیک روی سطح جاده دومین عامل انتشار میروپلاستیک در سطح جهان به شمار می‌آید و حدود نیمی‌ از آلایندگی انتشار ذرات PM 2.5 را به ‌خود اختصاص می‌دهد. هر بار که وسیله ‌نقلیه اقدام به ترمزگیری، شتاب‌گیری یا گردش در پیچ می‌کند، ذرات بسیار ریزی از سطح تایر به هوا منتشر می‌شود که بر سلامت تنفسی موجودات تاثیرگذار است.
همچنین این میروپلاستیک ‌ها وارد آبراه‌ ها و اقیانوس‌ ها شده و در نهایت وارد زنجیره غذایی می‌شود. گروهی از دانش‌آموزان بریتانیایی یک استارت‌ آپ به ‌نام « جمع‌آوری‌ تایر » (The Tyre Collective) راه‌اندازی کرده‌اند و راه ‌حلی که ارائه داده‌اند نصب یک دستگاه نزدیک کنارهای تایر برای جذب این ذرات در منبع نشر آنهاست. در این ابداع با استفاده از روش‌های الکترواستاتیک و براساس آیرودینامیک چرخ، اقدام به جمع‌ آوری ذرات در هنگام انتشار می‌شود.

کاتالیست‌ تایر ، طرح جدید استارت‌ آپ دانش ‌آموزان انگلیسی برای جمع ‌آوری آلایندگی لاستیک« جمع‌آوری‌ تایر »

هوگو ریچاردسون یکی از اعضای تیم « جمع‌آوری‌ تایر » از کالج عالی لندن و کالج سلطنتی هنر گفت: «همه روی آلایندگی که مستقیما از موتور تولید شده و از لوله اگزوز خارج می‌شود متمرکز شده‌اند، اما چیزی که مردم نمی‌توانند تشخیص دهند، این است که سایش لاستیک بخش زیادی از آلایندگی خودرو را به خود اختصاص می‌دهد. به خاطر ابعاد میکروسکوپی این آلایندگی، امکان تشخیص آن وجود ندارد، اما به صورت مداوم در حال انتشار آن حین حرکت خودرو هستیم.»‌

سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن ذرات تایر فقط در اروپا منتشر می‌شود، این در حالی است که در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از این طرح حداقل ۶۰ درصد کل این ذرات را می‌توان جمع‌آوری کرد. پس از جمع‌آوری از این ذرات می‌توان در ساخت لاستیک‌های جدید استفاده کرد یا از روش‌های دیگر برای بازیافت و استفاده مجدد آن بهره گرفت.

این گروه تحقیقاتی حتی کارت‌ ویزیت کسب ‌و کار خودشان را با جوهری که به ‌واسطه جمع‌ آوری این ذرات به دست آمده، چاپ کرده‌اند. بنابراین از دیگر کاربردهای این ذرات می‌توان به فناوری پرینت سه ‌بعدی و ساخت عایق‌های صدا اشاره کرد.
ریچاردسون گفت: «فکر می‌کنم همه ما درک می‌کنیم پاک شدن هوای شهرمان رویایی دست‌ نیافتنی نیست، بلکه مساله‌ای است که با استفاده از نوآوری‌های هوشمندانه و کمی مسئولیت‌پذیری قابل دستیابی است.»
به ‌نظر می‌رسد با رشد حذف اگزوز خودروها به ‌واسطه برقی شدن پیشرانه‌ها، مرحله بعدی برای پاک ‌سازی هوا و کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای بر تایرهای تمرکز دارد. به باور این تیم با افزایش وزن خودروهای برقی (به‌ واسطه استفاده از باتری و موتورهای برقی سنگین) ممکن است آلایندگی تایرها حتی افزایش هم داشته باشند.

منبع:دنیای خودرو/thetyrecollective

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *